Front-End Development

14 nedelja · 120 časova · 12 časova nedeljno
Ovo je intenzivni kurs namenjen onima koji žele da steknu kompentecije junior developer-a za razvoj klijentskog dela web aplikacija. Gradivo obuhvata koncepte web dizajna, osnovno i napredno JavaScript programiranje uključujući TypeScript i izradu modernih klijentskih aplikacija upotrebom Angular radnog okvira.

Trajanje

Ukupno trajanje kursa je oko 14 nedelja, u toku kojih se realizuje 120 časova nastave, od po 45 minuta. Nastava je organizovana u 30 predavanja, od po 4 časa. Kurs obuhvata 3 modula, pri čemu svaki modul sadrži 10 predavanja (40 časova). Održavaju se 3 predavanja nedeljno, u večernjim terminima od 18:00 do 21:00 čas.

Kalendarom kursa su na kraju svakog modula predviđene pauze za pripremu polaznika, nakon kojih se organizuje poseban termin za ispit. Uključujući termine za predavanja, pauze za pripremu i termine za ispite, kurs ukupno traje oko 3 meseca i 2 nedelje.

Kalendar kursa na kojem je upis u toku, možete pogledati ako kliknete na dugme “Pogledaj kalendar”, koje se nalazi u donjem desnom uglu forme za prijavu.


Cena

106.800 rsd

* Navedenu cenu je moguće platiti odjednom ili na tri mesečne rate.

* Uslov za realizaciju planiranih kurseva je upis neophodnog broja polaznika.

Prijavite se za naredni kurs
Front-End Development

UPIS JE U TOKU

Ostavite Vaše podatke, a mi ćemo Vas kontaktirati.

 • Kurs je namenjen onima koji žele da steknu kompetencije junior developer-a za razvoj klijentskog dela web aplikacija. Polaznici koji uspešno završe kurs, preporučuju se za poziv na selekciju za zaposlenje u kompanijama sa kojima FTN Informatika ima dogovor o saradnji. O kojim se kompanijama radi možete pogledati u sekciji Partneri.

  Za pohađanje kursa neophodno je da polaznici imaju predznanje iz osnova programiranja u nekom od programskih jezika visokog nivoa (JavaScript, Java, C++, C# i slično). Kao pomoć u proceni programerskih veština interesenata za kurs, organizujemo besplatna preliminarna testiranja. Ukoliko znate da nemate predznanje iz programiranja ili to ustanovite na preliminarnom testiranju, možete se opredeliti za pohađanje kursa Osnove programiranja, koji organizujemo kao pripremu za uspešno praćenje nastave na Front-End Development kursu.

  Kurs Front-End Development je podeljen na tri modula: Osnove web dizajna i klijentskog web programiranja (modul 1), JavaScript i TypeScript programiranje (modul 2) i Angular programiranje (modul 3). Svaki termin nastave se sastoji iz kraćeg teoretskog dela, u kojem se polaznici upoznaju sa odgovarajućim konceptima, i većeg broja primera i zadataka, kroz koje polaznici primenjuju naučene koncepte u praksi. Na kraju svakog predavanja polaznici dobijaju domaće zadatke namenjene za utvrđivanje gradiva i sticanje samostalnosti u radu. Za polaznike kursa obezbeđen je računar, softver neophodan za realizaciju nastave i nastavni materijal u elektronskoj formi.

 • Modul 1. Osnove web dizajna i klijentskog web programiranja

  • Rad sa Visual Studio Code editorom izvornog koda za efikasniju izradu aplikacija
  • Opštu arhitekturu web-baziranih sistema i HTTP protokol
  • Osnovne HTML koncepte i napredne HTML 5 komponente
  • Osnovne i napredne CSS konstrukcije, uključujući i SASS skript jezik
  • Opšte principe web-dizajna i razvoja user-friendly web-stranica
  • Korišćenje Git sistema za kontrolu verzija i timski rad

  Modul 2. JavaScript i TypeScript programiranje

  • Fundamentalne JavaScript koncepte, uključujući objekte, funkcije, manipulisanje DOM-om i njegovim modelom događaja
  • Osnove TypeScript jezika, koji omogućava lakši razvoj kompleksnih JavaScript aplikacija
  • Alate za razvijanje front-end aplikacije koje web-čitač nudi, poput konzole, debagera i alata za praćenje mrežne komunikacije

  Modul 3. Angular programiranje

  • Angular 16 JavaScript radni okvir, od njegovih osnovnih koncepata poput modula, komponenti i servisa, do naprednih mogućnosti poput rutiranja
  • Rad sa spoljnim bibliotekama, što podrazumeva analizu dokumentacije i integraciju tuđeg koda u sopstveno rešenje
  • Rad sa pratećim alatima, uključujući Node, npm i webpack kako bi se upravljalo kompleksnim projektima kroz organizaciju spoljnih biblioteka i automatizaciju poslova
 • Na kraju svakog modula se organizuje poseban termnin za ispit. Rezultati sa parcijalnih ispita nakon 1. i 2. modula nose po 15% ukupno mogućih bodova (100). Nakon 3. modula organizuje se završni ispit koji nosi 70% ukupno mogućih bodova. Sertifikacija se vrši na osnovu zbira rezultata ostvarenih na sva tri ispita.

  Po završetku kursa polaznicima se dodeljuje sertifikat o pohađanju ili uspešno završenom kursu, u zavisnosti od rezultata ostvarenih na ispitima. Kurs je uspešno završen ako ukupan broj bodova ostvaren na ispitima iznosi najmanje 50% mogućih bodova.

 • Balša Šarenac
  Balša Šarenac
  Aleksandar Kaplar
  Aleksandar Kaplar
  Branislav Anđelić
  Branislav Anđelić