bosch softver zaposlenje

Bosch, poznat po svojim tehnološkim inovacijama, sve više se pozicionira kao ključni igrač u svetu softvera, pokazujući ambicije koje nadmašuju tradicionalnu proizvodnju. Njihov softver danas pronalazimo u različitim segmentima: od industrijskih proizvodnih linija, preko automehaničarskih radionica, do opreme za medicinske potrebe. Ova diversifikacija pokazuje kako softver postaje neodvojiv deo modernih tehnoloških rešenja.

Na Bosch Tech Dayu 2024. godine, održanom u Renningenu, Stefan Hartung, predsednik upravnog odbora Boscha, istakao je da je kompanija već duže vreme prisutna na softverskom tržištu. “Bosch nije samo proizvodna kompanija, već i softverska kuća koja svoje proizvode obogaćuje linijama koda,” rekao je Hartung. Softverska rešenja koja Bosch razvija opisao je kao tehnologiju koja je ‘izmišljena za život’, što dodatno poboljšava životne uslove njihovih korisnika širom sveta.

Markus Heyn, član upravnog odbora Boscha i predsednik poslovnog sektora mobilnosti, naglasio je kako će softver temeljno promeniti automobilsku industriju. U budućnosti, automobili će biti integrisani u digitalni svet do te mere da će nove funkcije dobijati ne kroz fizičke posete servisima, već kroz bežične softverske ažuriranja.Tehnologija koju razvija Bosch će značajno usporiti starenje automobila,” dodao je Heyn.

U kontekstu sve veće važnosti softvera i digitalnih usluga, Hartung je istakao potrebu za partnerstvima. “Da bismo iskoristili potencijal softvera i veštačke inteligencije, esencijalna su partnerstva. U tom smislu, softver otvorenog koda predstavlja izuzetno koristan alat za prekogranično udruživanje stručnosti, smanjenje troškova i stvaranje standardizovanih rešenja,” izjavio je Hartung.

Bosch tako demonstrira svoju predanost ne samo održavanju trenutnog tržišnog položaja, već i liderstvu u revolucionarnim promenama koje donosi digitalna era. Za buduće programere, ovo predstavlja inspirativan primer kako softverske veštine mogu transformisati ne samo pojedinačne industrije, već i šire društvene aspekte, čineći tehnologiju neizostavnim delom naših života. . Ovo takođe može biti prilika za buduće programere koji stasaju na obrazovnim programima FTN Informatike, pripremajući ih za ključne uloge u budućnosti softvera i tehnologije.

Bosch nudi raznolike prilike za zapošljavanje u Srbiji koje mogu privući diplomirane studente sa kurseva FTN Informatike. U Beogradu i Šimanovcima, pozicije uključuju uloge poput razvojnog inženjera za brisače, vođe smene u magacinu, menadžera za održivost u nabavci, specijaliste za podršku PIM sistema, kao i mnoge prakse u odeljenjima kao što su prodaja, marketing, kvalitet podataka i tehnologija. Ove pozicije pokrivaju širok spektar veština i interesa, nudeći prilike za rad na inovativnim projektima u dinamičnom internacionalnom okruženju.

Za više informacija o dostupnim pozicijama posetite Bosch karijere u Srbiji.