Supply Llama

Supply Llama

U svetu video igara, saradnje između velikih brendova postaju sve češće, a najnovija najava o saradnji između Epic Games i LEGO grupe izazvala je veliko interesovanje. Specijalno, fotografija lame pokrivene LEGO kockicama koju je LEGO grupa podelila na Twitteru pokrenula je brojne spekulacije. Ljubitelji igre Fortnite prepoznali su ovu lamu kao Supply Llama iz igre, što je dodatno podstaklo nagađanja o mogućem sadržaju koji bi ovaj crossover mogao doneti.

Fortnite, poznat po svojim impresivnim saradnjama sa drugim franšizama, ponovo intrigira svoje fanove potencijalnim dodatkom LEGO tematskog sadržaja. Sezona OG već donosi iznenađenja uključujući povratak originalne mape Fortnite i starih predmeta i funkcija, kao i nove događaje sa Lewisom Hamiltonom, Eleven iz serije “Stranger Things” i događajem “Big Bang” koji će označiti kraj sezone. Sve to postavlja scenarije za jedinstvenu integraciju LEGO sadržaja u Fortnite svet.

Saradnja između Epic Games i LEGO grupe nije nova. Objavljena je još u aprilu 2022. godine, sa ciljem oblikovanja budućnosti metaversea fokusirajući se na sigurnost i zabavu. Ovaj dogovor nagoveštava da bi LEGO sadržaj mogao uključivati više od pukog estetskog dodatka; možda će obuhvatiti nove načine interakcije i gameplay elemenata koji će unaprediti igračko iskustvo.

Prema curenju informacija, očekuje se da će crossover Fortnite i LEGO biti pokrenut 7. decembra 2023. godine. Predviđa se uvođenje mnogih LEGO inspirisanih karakteristika u igru, uključujući nove radionice i markeri na mapi napravljeni od LEGO kockica, kao i novo oružje nazvano LEGO Stud Gun. Takođe, postoji mogućnost da će LEGO lama biti uvedena u igru kao novi predmet ili kozmetički dodatak, ali to još uvek nije zvanično potvrđeno.

Interesovanje fanova Fortnite-a za ovu saradnju je ogromno, a mnogi se nadaju da će dodatne informacije biti objavljene uskoro. Očekuje se da će LEGO tematski sadržaj u Fortnite doneti svežinu i inovacije, kao i da će privući nove igrače, posebno mlađu publiku koja je već privržena LEGO brendu.

Epic Games i LEGO grupa nisu još zvanično objavili detalje o crossoveru, ali očekuje se da će to učiniti uskoro, možda čak i pre zvaničnog lansiranja u decembru. U međuvremenu, fanovi i igrači će nastaviti da spekulišu i dele svoja očekivanja i želje za ovim uzbudljivim spojem dva velika sveta zabave.

Učestvujte i vi u kreiranju video igara!

Ako i vas interesuje kako nastaju igre, i kako da i sami uzmete neku od uloga u domenu razvoja video igara, pogledajte naš kurs Video Game Development.