Ulaznica u svet Linuxa: Pridružite se kursu 'Osnove Linux-a' na FTN Informatika i otvorite vrata novim profesionalnim mogućnostima

Zaronite u svet Open-Source tehnologije

Dobrodošli u svet Linux-a, operativnog sistema koji pokreće većinu internet infrastrukture sveta. Naš kurs “Osnove Linux-a” na FTN Informatika programu stručnog usavršavanja je vaša prva stepenica ka savladavanju ove moćne platforme.

Zašto Linux?

Linux se sve više koristi u profesionalnim okruženjima, zbog svoje efikasnosti, sigurnosti, i fleksibilnosti. Ovaj kurs vam pruža osnovna znanja potrebna ne samo za profesionalni razvoj, već i za svakodnevnu upotrebu.

Ulaznica u svet Linuxa: Pridružite se kursu 'Osnove Linux-a' na FTN Informatika i otvorite vrata novim profesionalnim mogućnostima

Kako je organizovan kurs?

Kurs traje 10 nedelja, sa ukupno 60 časova nastave. Nastava se odvija dva puta nedeljno u večernjim terminima, idealno za one koji već imaju zaposlenje ili druge dnevne obaveze. Kroz interaktivne multimedijalne materijale i laboratorijske vežbe, kurs nudi priliku da teorijsko znanje primenite u praksi.

Šta čete naučiti?

  1. Spoznaja Linux-a kao operativnog sistema: Razumeti Linux kao izbor za desktop i servere.
  2. Osnove procesa odabira operativnog sistema: Kako izabrati pravi operativni sistem (određenu Linux distribuciju) za vaše potrebe.
  3. Osnove relacionih baza podataka: Upoznavanje sa SQL-om i objektno-relacionim mapiranjem.
  4. Osnove open-source softvera i licenciranja: Razumevanje filozofije i zakonitosti open-source sveta.
  5. Praktične veštine: Učenje osnova Linux komandne linije, rada sa datotekama, direktorijumima, i osnovnih skripti.

Za koga je kurs namenjen?

Kurs je idealan za sve koji žele da nauče osnove Linux-a, bilo da su početnici u IT svetu, ili već imaju neko predznanje. Kurs je takođe odlična priprema za one koji planiraju da nastave sa naprednim Linux kursevima.

Investicija u Vašu budućnost

Sa cenom od 69.000 rsd, koja se može platiti u dve rate, ovaj kurs predstavlja pristupačnu investiciju u vašu profesionalnu budućnost.

“Osnove Linux-a” na FTN Informatika je više od kursa – to je ulaznica u svet gde su veštine u radu sa Linuxom ne samo cenjene, već i nužne. Pridružite se danas i otvorite vrata novim profesionalnim mogućnostima. Za više informacija i prijave posetite ovu web stranicu.

Ne propustite priliku da postanete deo ove uzbudljive avanture!