.net framework

Microsoft je nedavno najavio dolazak nove verzije svoje razvojne platforme – .NET 9, obećavajući značajna poboljšanja usmerena ka razvoju cloud-native i AI-pokretanih aplikacija. Ova novost dolazi u pravi čas za polaznike kursa .NET Web Development koji FTN Informatika organizuje od 02.04.2024. do 13.07.2024. godine. Ovaj intenzivni kurs, koji traje 15 nedelja sa 132 časa predavanja, otvara vrata budućim junior full stack developerima, nudeći im priliku da steknu kompetencije potrebne za razvoj web aplikacija na .NET platformi.

Šta .NET 9 donosi developerima?

Microsoft je sa .NET 9 postavio fokus na razvoj cloud-native aplikacija, unapređenje performansi runtime-a, monitoring aplikacija, i pružanje lakog puta do popularne produkcijske infrastrukture i servisa, poput Kubernetes, Redis, i drugih. Dodatno, .NET 9 olakšava integraciju AI u aplikacije, što je naročito značajno za one koji žele da svoje aplikacije učine pametnijim i prilagođenijim potrebama korisnika.

Kako FTN Informatika kurs priprema polaznike?

Kurs .NET Web Development na FTN Informatici pruža polaznicima sve što je potrebno za uspešno savladavanje najnovijih tehnologija koje Microsoft nudi. Od osnova C# programiranja, preko osnova i naprednog web programiranja, do praktične primene učenog kroz projekte i domaće zadatke, kurs je dizajniran da polaznike upozna sa svim aspektima razvoja na .NET platformi.

Poseban naglasak je na cloud-native razvoju i integraciji AI, dve oblasti u kojima .NET 9 donosi znatna unapređenja. Polaznici će naučiti kako da iskoriste nove mogućnosti za poboljšanje performansi svojih aplikacija, kako da ih prilagode i optimizuju za cloud infrastrukturu, kao i kako da implementiraju AI funkcionalnosti kako bi njihove aplikacije bile inteligentnije i sposobne za napredne analize i obrade podataka.

Zašto odabrati ovaj kurs?

FTN Informatika pruža ne samo teorijsko znanje, već i praktično iskustvo potrebno za uspešan rad u industriji. Polaznici koji uspešno završe kurs imaju priliku da se prijave za selekciju za zaposlenje u kompanijama sa kojima FTN Informatika ima dogovor o saradnji. Predznanje iz programiranja nije neophodno, jer se zainteresovanim nudi kurs Osnove programiranja kao priprema.

Zaključak

Uz najavu .NET 9 i fokus na cloud-native i AI-pokretanim aplikacijama, sada je idealno vreme da se upiše kurs .NET Web Development na FTN Informatici. Ovaj kurs nudi sve što je potrebno za sticanje kompetencija junior full stack developera, otvarajući vrata brojnim mogućnostima za rad na najnovijim tehnologijama i projektima. Upis je otvoren, stoga iskoristite priliku da postanete deo budućnosti web razvoja.