video game razvoj

Svet video igara je dinamičan, uzbudljiv i prepun mogućnosti. S obzirom na to, FTN Informatika sa ponosom predstavlja svoj intenzivni kurs “Video Game Development”, posebno dizajniran da polaznike upozna sa osnovama razvoja video igara koristeći moćnu tehnologiju Unreal Engine. Ovaj kurs nudi 120 sati intenzivnog učenja raspoređenih u 15 nedelja, omogućavajući polaznicima da steknu znanja i veštine potrebne za započinjanje karijere u industriji video igara.

Zašto Unreal Engine?

Unreal Engine, razvijen od strane Epic Games, predstavlja temelj ovog kursa zbog svoje sposobnosti da proizvede fotorealistične vizuale i detaljne okruženja, čineći ga idealnim alatom za razvoj visokokvalitetnih video igara. Evo zašto Unreal Engine zauzima centralno mesto u našem kurikulumu:

  • Visokokvalitetna grafika: Unreal Engine omogućava stvaranje impresivnih 3D svetova u realnom vremenu, sa naprednim mogućnostima renderovanja koje pomažu u kreiranju potpuno uronjivih iskustava.
  • Blueprint Visual Scripting: Sistem vizuelnog skriptovanja Blueprint omogućava kreiranje logike igre bez pisanja koda, što kurs čini pristupačnim i za one koji ne programiraju.
  • Podrška za različite platforme: Unreal Engine podržava razvoj igara za PC, konzole, mobilne uređaje, AR i VR, omogućavajući polaznicima da ciljaju širok spektar platformi.
  • Pristup kompletnom izvornom kodu: Imajući pristup izvornom kodu Unreal Engine-a, polaznici mogu duboko da razumeju i prilagode engine prema svojim potrebama.
  • Aktivna zajednica i tržište: Velika i aktivna zajednica oko Unreal Engine-a nudi dodatnu podršku i resurse kroz Unreal Engine Marketplace.
  • Napredni alati za animaciju i AI: Kompleksni alati za animaciju i veštačku inteligenciju omogućavaju razvoj sofisticiranih igara sa bogatim narativom i gameplay mehanikama.
  • Redovna ažuriranja i najnovije karakteristike: Epic Games redovno ažurira Unreal Engine, dodajući nove mogućnosti koje prate trenutne industrijske standarde.

unreal engine

Kurs “Video Game Development” na FTN Informatike obuhvata razvoj video igre kroz zajednički rad i lične projekte, pripremajući polaznike za pozicije kao što su Technical Artists i Game Designeri. Nudimo vam priliku da naučite od stručnjaka, da se upustite u stvaranje vlastitih igara i otvorite vrata uzbudljivoj karijeri u industriji video igara.

Pridružite se sada i budite deo nove generacije kreatora video igara koji će oblikovati budućnost zabave koristeći Unreal Engine. Za više informacija i upis, posetite ftninformatika.com/kursevi/video-game-development/.

Očekujemo vas na našem kursu, gde vaša kreativnost susreće tehnološku inovaciju.

Zakoračite u svet video igara sa nama!